Permalink

0

Spændingen intakt før sidste runde – Skak DM 2017

Det var en nervepirrende runde vi var vidne til ved Skak DM 2017 i Rebild Bakker. Den afsluttende fase er ofte, der hvor spillerne løsner op og spiller på gevinst. Gevinster var også påkrævet for begge stormestre, der havde de sorte brikker.

Flossede nerver resulterede i åbningsfejl!

Partiet mellem IM Bjørn Møller Oschner og GM Mads Andersen sluttede reelt efter 9 træk. Et håndledstræk 9. Lf4? viste sig, at være den forkerte beslutning og blev prompte straffet.

Dermed hviler en eventuel omkamp på Sylvan, der skal finde sit storspil frem. Han viste ellers gode takter mod debutanten, men noget gik galt.

“Remis er for tøsedrenge”

I partiet mellem FM Jacob Sylvan og IM Jesper Thybo Søndergaard var mange fortrøstningsfulde efter Jacob fik en udpræget remisstilling. Det virkede længe remis og Jacob kunne se frem til at få point på tavlen. Bagud på point, valgte han imidlertidig at gå all-in. Det udnyttede Jesper og pludselig var det svært at se, hvem der stod bedst. Bagud på materiale måtte Jacob forsøge og indhente det tabte, men så blev dødsstødet sat ind og Jesper kunne true med mat, der fik Jacob til og opgive.

En score på 0/8 er naturligvis helt katastrofalt og meget uvant en spiller, som Jacob. Der er mange parametre, der spiller ind og tilpas med ubalance i kroppen kan sætte en negativ kædereaktion i gang hos alle mennesker.

Jeg har ikke en bedre forklaring. Naturligvis er han i et hårdt selskab, men ikke noget han ikke har været vant til i f.eks. Xtracon-Ligaen, hvor han jo spiller for Nordkalotten.

Nødbremsen blev aktiveret

I partiet mellem IM Igor Teplyi og IM Mads Hansen var begge spillere interesseret i det fulde udbytte, men spillerne endte hurtigt i et tårnslutspil. De fleste mener jo, at alle tårnslutspil er remis, hvilket er et trættende ‘statement’. Ikke desto mindre endte spillerne hurtigt med at afvikle to tårne og alle bønder på dronningefløjen. Med tre bønder til hver på kongefløjen enedes man om remis.

Skak DM 2017 er intakt før sidste runde.

Foto: Fredericia Skakforening Remiskongen ved dette års Skak DM 2017 er IM Igor Teplyi, der har spillet 6/8 partier remis.

Caro-Kann i angreb

Flere af spillerne i dette års Landsholdklasse ved Skak DM 2017, har haft Caro-Kann, som deres primære forsvarsvåben mod 1. e4 og blev i 8. runde igen anvendt af IM Karsten Rasmussen. Det er ikke længe siden, at jeg på kort tid tog mig tid til og læse Schandorffs bog om Caro-Kann. Sidder man derude og tror, at det udelukkende handler om spille remis, så bør man tage et kig på Karstens partier.

I partiet mellem Jacob Carstensen og IM Karsten Rasmussen, var sidstnævnte igen på spil og med kompromisløst spil, fik han en fornuftig stilling. Han skulle dog passe på hvids fribonde, men med en række af præcise træk, fik han neutraliseret Jacobs spil og Karsten vandt.

Generelt klarede den sorte farve sig overraskende godt. For 4/5 partier endte med sort gevinst.

Kun sejre tæller nu!

Det var nok den indstilling, som GM Allan Stig Rasmussen må have siddet med under partiet, hvor han mødte IM Mikkel Antonsen. For at gøre ondt værre, så havde han tilmed sort mod en af feltets mest formstærke spillere. Så der skulle leveres, hvis Allan skulle holde håb i at tage sin 4. DM-titel. Det må ikke have været sjovt undervejs og se Bjørn bukke en officer.

Heldigvis fik Allan en rigtig fornuftig stilling med gode muligheder for at hans to løbere kunne komme i spil mod Mikkels to springere. Mikkel blev langsomt kørt tilbage på egne brikker og kunne til sidst konvertere til et tårnslutspil, som Allan uden problemer vandt 🙂

Dermed er der lagt op til brag af en finalerunde efter stillingen fortsat er intakt, hvor GM Mads Andersen fortsat fører med et halvt point ned til GM Allan Stig Rasmussen. Jeg håber på en omkamp alene for at se mere kampskak og særligt mellem de to stormestre. Det hele afhænger af Sylvan, så håbet er lidt flosset, men jeg opgiver da ikke håbet af den grund 🙂

Sidste runde starter søndag d. 16. april kl. 12. Bemærk tidspunktet. Følg med live på denne hjemmeside🙂

Skriv et svar

Required fields are marked *.