Permalink

0

Stormester alene i front efter 4. runde – Skak DM 2017

Vi er ved at nå halvvejsmærket ved dette års DM og mens Landsholdsklassen sveder i det store auditorium, så er Kandidatklassen også begyndt og rykke på sig. Her startede runden højest overraskende med 6 remisser og 7 hele point. Den øverstrated IM Tobias Bent Christensen kunne med hvid ikke bryde igennem Mogens Henrik Thuesens forsvar og partiet ebbede ud i remis. Vinderen af Kandidatklassen har en direkte billet til næste års eftertragtede Landsholdsklasse, hvilket måske er årsagen til de mange spillede remisser. Det er trods alt bedre med et halvt point fremfor at indkassere et smertefuldt tab. Stormester Jens Kristiansen var ellers tilmeldt, men efter han ikke kom med i Landsholdsklassen valgte han at stå over ved Skak DM 2017.

Stormester presser for det fulde point

Inde i det store auditorium skulle GM Allan Stig Rasmussen forsøge at revanchere gårsdagens nederlag og pressede hårdt på mod IM Mads Hansen i en halvrodet affære. Initiativet holdt Allan dog igennem hele partiet og konverterede til et fuldt point. Et vigtigt fuldt point for Allan, der betyder, at han fortsat er med i topkampen. Det kræver dog hjælp fra det øvrige felt og hjælpen kom fra en uventet kant.

Debutanten havde overraskende godt fat mod den regerende Danmarksmester, selvom han var en bonde nede undervejs. Det blev igen Katalansk, som vi efterhånden har været vidne til en håndfuld gange indtil videre og begge spillere virkede velforberedte. Vi kommer ind sidst i partiet, hvor sort har en bonde, men problemerne lurer.

Højest overraskende og jeg tror, at de skakspillere, der har spillet på Oddset må have fejltippet på partiet.

IM Mikkel Antonsen taber terræn ved DM 2017

Selv havde jeg ikke tippet på kampen mellem IM Mikkel Antonsen og IM Bjørn Møller Ochsner, men en remis virkede oplagt. Sagt på en anden måde, havde jeg aldrig forestillet mig, at Mikkel skulle tabe partiet! Undervejs følte jeg, at Bjørn havde en positionel tabt stilling, men en fejlbeslutning (32. Tb6?) lukkede de sorte svagheder på dronningefløjen og Bjørn konverterede kongefløjen til en bondemajoritet, der sammen med kongen fik Mikkel til og strække våben. Dermed har Mikkel tabt vigtigt terræn og spørgsmålet er om han komme tilbage i topkampen?

FM Jacob Sylvan uden for rækkevidde

Én ting er 100% sikkert, FM Jacob Sylvan kan slet ikke få sit spil op og køre og måtte igen indkassere et nederlag, det fjerde i rækken. I en spændende Short-Variation i Caro-Kann afveg IM Karsten Rasmussen fra Shandorffs anbefaling og spillede (5…Se7) fremfor det normale (5…c5), det kom der et spændende officersoffer ud af!

Dermed er det helt sikkert, at FM Jacob Sylvan ikke vinder Skak DM 2017. Det havde de færreste nok heller ikke regnet med. Jeg håber dog, at det vender for Jacob og han kan få gang i sit kreative spil og få nogle point ind på kontoen 🙂

Ny rekord?

I dagens sidste parti tog IM Igor Teplyi remis mod IM Jacob Carstensen. Dermed har Igor spillet 3 partier remis og står for over halvdelen af Landsholdsklassens remisser. Måske føler han, at han skal påtage sig remis-rollen nu, hvor stormester Lars Schandorff ikke er og finde ved Skak DM 2017. Der er selvfølgelig forsat langt op til en spiller, som stormester Giri 😉 ?

Vi nærmer os halvvejsmærket for turneringen, hvor 5. runde starter onsdag d. 12. april kl. 14. Følg med live på denne hjemmeside🙂

Skriv et svar

Required fields are marked *.