VM 2018 – Magnus Carlsen er verdens bedste skakspiller!

Der var ikke mange, der havde spået Fabiano Caruana chancen for at tage VM-titlen, hvis spillerne skulle ud i tie-break. Selv var Caruana mere optimistisk omkring muligheden for at overraske og slå verdensmesteren på hans hjemmebane – hurtigskak. Flere prominente skakspillere fra verdenseliten var noget overraskede over Magnus Carlsens remistilbud i 12. parti og mente, at han skulle have presset mere i en stilling, hvor han havde dels en bedre stilling og mere tid på uret.

I matchen med klassisk betænkningstid er Magnus Carlsen & Fabiano Caruana ubestridt verdens to stærkeste skakspillere. Det viste den klassiske match også med 12 remiser i 12 partier. Nu skulle spillerne i stedet spille hurtigskak, hvor betænkningstiden reduceres til blot 25 min. + 10 sek. pr. træk. I denne disciplin er Magnus Carlsen nummer 1 i verden og Fabiano Caruana ‘kun’ nummer 8.

Tog Magnus Carlsen den rigtige beslutning i det 12. parti?

Det gjorde han 🙂 Han destruerede Fabiano Caruana på kryds og tværs i hurtigskakken i så overbevisende stil, at han fik Caruana til og ligne en ‘helt almindelig’ stormester. Hvert parti blev erstattet af et endnu stærkere parti. Det var fantastisk og følge med og se, hvordan Carlsen dominerede stillingerne og efter det tredje parti måtte Caruana give fortabt. Han tabte med cifrene 0-3 til en velspillende Verdensmester og dermed brød Magnus Carlsen stimen af remiser ved dette års VM, ved overbevisende og vinde alle partier i hurtigskakken. Dermed blev det en realitet, Magnus Carlsen vandt VM 2018 og kan kalde sig Verdensmester mindst 2 år mere 🙂

Foto: www.chess.com

Stort TILLYKKE til Magnus Carlsen og Norge med endnu et VM 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *