VM 2018 – Carlsen viste tænder, men kunne ikke bryde stimen!

Det er efterhånden blevet lidt for almindeligt og skrive den kedelige kendsgerning, at VM 2018 er en lang stribe af remiser. Den eneste ændring er, at nu har verdensmesteren Magnus Carlsen og hans VM-udfordrer Fabiano Caruana rekorden i flest remiser fra starten af matchen 🙁 Det er selvfølgelig ikke det VM man havde håbet på når de to bedste spillere i verden mødes over brættet. Heldigvis har der været spændende partier og vi har set 2 velforberedte spillere, der hører til i eliten.

Foto: www.chess.com
Caruana hårdt presset efter Carlsen introducerede nyt træk, men det blev igen remis!

Jeg vil denne gang ikke skrive så meget om stemningen og euforien omkring VM 2018, men blot vise 9. parti.

Det mest opmuntrende at sige om partiet var, at Magnus Carlsen endelig fik en åbningsforberedelse ind mod Caruana. Ovenikøbet fik han en fordel og fik Caruana til både og bruge en masse tid på klokken og spille lidt mere ukontrolleret end han har gjort tidligere. Det tegner godt for de sidste 3 partier! 🙂

Det blev tydeligt under 9. parti, at den engine, der anvendes på det officielle site ikke har en tilstrækkelig stærk processer. I stedet foreslår jeg dem, der vil følge med og følge med på Sesse, der er en ny norsk superengine 🙂  Den kan findes her!

Det næste parti spilles den 22. november kl. 16 og kan følges på www.worldchess.com, www.chess24.com og på den norske TV kanal NRK1.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.