Åbningsforberedelse – Peter Birk Petersen

Jeg skylder et indlæg omkring min forberedelse, til dagens parti mod Peter Birk Petersen.

Inden 7. runge af Hillerød Byturnering 2015 fører Peter Birk turneringen foran Ib Hother Andersen og Thomas Schou-Moldt. Min gode ven og tidligere spansklærer (sproget ikke åbningen!) Ib skrev mandag morgen om ikke jeg ville kigge forbi og forberede mig lidt til mit møde mod Peter Birk.

foto: www.ksu.dk
foto: www.ksu.dk

Ib inviterede mig til klokken 19, hvorfor jeg fandt det passende at gå ned på det lokale pizzaria inden til en ‘slatten pizza’. Jeg har tydeligvis ikke hørt ordentlig efter i skolen. For når Ib inviterer en på besøg er det med mad :-O Godt proppet takkede jeg høfligt ‘ja’ og bad om en halv portion. Det havde sikkert gået mange andre steder, men hos Ib er der ingen ‘halve’. Så var bunden ligesom lagt og vi var klar til at forberede os lidt. Ib har jo en aktie i, at jeg spiller et fornuftigt parti.

Jeg skal have sort og Peter Birk skal være hvid. Et kig i databasen siger, at Peter er en overvejende e4-spiller. Det eneste parti vi kunne finde, hvor han afveg fra dette, var mod Svend Steenstrup runden forinden. Jeg havde inden min middagsinvitation/åbningssession forberedt mig på en del Sicilianske Najdorf-varianter:
1. e4 c5 2. Sf3 d6 3. d4 cxd4 4. Sxd4 Sf6 5. Sc3 a6
Her havde jeg især kigget på:
6. Le2 og 6. Lg5, hvor jeg især havde helt styr på sidstnævnte og en mulig Poisoned Pawn-variant efter 6. Lg5 e6 7. f4 Db6 8. Sb3 virkede under min tur i sommerhus, ret oplagt.

8...Le7; 8...Sbd7; 8...Sc6; 8...De3+
8…Le7; 8…Sbd7; 8…Sc6; 8…De3+

Ib fik mig hurtig overbevist om, at han formentlig ville spille sikkert og gå efter en opstilling med c4-g3-Lg2-Sf3 og vi endte med at bruge hele aftenen på at gennemgå forskellige varianter efter:

1. c4 c5 2. Sf3 Sc6 3. g3 g6 4. Sc3 Lg7 5. Lg2 d6 6. 0-0 Lf5 7. d3 Dd7

Man skal være omstillingsparat
Man skal være omstillingsparat

Jeg har brugt hele tirsdag eftermiddag på at forberede mig på denne åbning og har set alle partier i min database igennem og fundet et par pointer, som Ib ikke nævnte i går. Så jeg føler mig fortrøstningsfuld inden partiet og håber jeg kan være med til at sikre Bymestertitlen til Ib.

Jeg må for alt i verden ikke tabe partiet, da der dels er rating på spil, men samtidig skal jeg også hjælpe Ib med at vinde 🙂 Så en svær balance, men jeg må prøve og holde mig i skindet og ikke ofre for mange brikker 😉

Et længere referat fra 7. runde kommer på bloggen i løbet af onsdag, jeg sørger for at tage billeder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *