Fitness og liveblog

Jeg har siden starten af maj måned haft rygende travlt med at designe den blog, du sidder og kigger på lige nu 🙂
Det har gjort, at jeg har måtte foretag en masse fravalg. Det er blevet til en del take-away, vasketøjskurven har bugnet (ad!) med skjorter, min frisør troede tilmed, at jeg havde været med i Robinsonekspeditionen og mit fitnesskort til det lokale center var forsvundet bag en stak diverse benzin- og visakort.
Derfor var det også på tide, at jeg igen kom op på motionscyklen, romaskinen og de andre hundredevis af maskiner, der eftersigende skulle give mig en sund krop! Jeg har altid været modstander af fitnesscentre, da jeg mente, det var vigtigere at træne hjernen istedet for jernet 🙂
På et tidspunkt så jeg et gruppebillede af flere af de største stjerner i øjeblikket og bemærkede, at de alle virkede i god form. En tanke ledte tilbage på nogle lidt “større” skakspillere og jeg kunne navnene på overraskende få. I et forsøg på at forbedre mit skakspil, valgte jeg at begynde at træne to gange om ugen, bare for at sætte mig et mål. Jeg fik hurtig opbygget en masse energi i min dagligdag, men det havde også en indflydelse på min spillestil – jeg begyndte simpelthen at tænke bedre! Det kom særligt til udtryk under DM i Svendborg i påsken, hvor jeg blev nummer 2 🙂

Et nyere eksempel på et par udenlandske spillere, der i den grad har skulle være i form finder man i partiet mellem Valeriy Neverov mod Stanislav Bogdanovich. Vi kommer ind efter 58…Td3.

Stillingen efter 58...Td3
Stillingen efter 58…Td3

Det der herefter sker må være en skakspillers værste mareridt. Stillingen er vel teknisk set remis, men med potentielle gevinstchancer til sort. De fleste spillere ville her tage en remis, men Bogdanovich spiller tydeligvis på både de psykiske og fysiske parametre og efter trækket 206. Kh2 finder sort den afgørende mat:

206. Kh2?? Den afgørende fejl
206. Kh2?? Den afgørende fejl

206…Kf2 207. Th8 Tg4 208. Th7 Tg2+ 209. Kh3 Tg3+ 210. Kh2
Sd4 0-1

Det kan tydeligvis betale sig både at have det fysiske, såvel som det mentale overskud ved brættet 🙂 Det sjove ved netop dette parti er, at begge spillere undervejs kunne have krævet remis under 50-træksreglen, men det er selvfølgelig sjovere at spille partiet helt ud – hvem kunne tro andet 😉

Tilbage til virkeligheden… Efter min tur i fitnesscenteret på en lille times tid – jeg skal jo heller ikke overanstrenge mig for meget, tog jeg et smut forbi K41 og mødtes med et par gode venner deroppe. Her fik jeg lavet en aftale om at jeg til den kommende 4-mands turnering mellem Peter Stuhr, Daniel Kokholm, Michael Richard Warren Olsen og Rasmus Agertoft Hansen vil liveblogge direkte fra spillestedet med billeder, lidt småanalyser og, hvad der ellers rører sig på og omkring brættet, mens jeg er der! Der liveblogges i weekenden i uge 35 eller 36.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *