Problemknuseren #1

Så lykkedes det mig endelig at komme op med en måde, hvorpå jeg kan optage et par træningsvideoer på en hensigtsmæssig måde 🙂

Det er nok heller ikke ét sekund for sent, da klubturneringen er startet og en hård holdkamp mod ærkerivalerne fra Allerød finder sted på søndag. Der er mange holdninger til træningsopgaver. Selv er jeg af den overbevisning, at 15 minutter om dagen er en god start, der holder mønstergenkendelsen og intuitionen skarp.

Det er muligvis ikke alle, der kan følge med på niveauet (endnu!) men man lærer jo gerne mest, når man kommer ud af sin egen comfort-zone. Omvendt sidder, der en stormester derude og følger med på sidelinjen kan han få sig et godt og helt gratis grin over, hvor meget jeg kokser rundt i dét.

Løsningen på den fejlede opgave er naturligvis 1. Lf4 i stedet, det binder springeren og sort kan ikke spille 1…f6 grundet 2. Dxe8+.

En god træningssession, der bringer mig tættere på de 2200’ere 🙂

Lad mig høre, hvad I synes nede i kommentarfeltet eller på Facebook. Forhåbentlig vil det være et nyt spændende tiltag til min blog, der kan løfte bloggen op på et (endnu) højere niveau 🙂

4 thoughts to “Problemknuseren #1”

 1. Vi ser med spænding frem til næste video, det er en fin start så bliv endeligt ved. Vi mangler gode videoer på dansk!

  Giv en melding når du smider de næste op…

  1. Hej Sven,

   Velkommen til min blog 🙂

   Er glad for du kan lide min video. Jeg kan fortælle, at det bestemt ikke var let og lave den første. Det tog mig lang tid at finde et program, der tillod både at vise skærm og kamera (mig) samtidig 🙂 Det blev til en “lille” Hollywood-produktion, hvor jeg formentlig lavede 50 videoer for at få den i kassen 😀 !

   Har du et specifikt ønske til en kommende video?

   God dag 🙂

 2. I løsningen med 1.- Dg4, så truer man simpelthen Sh3-f2+, hvis tårnet rykker ned på første række og afværger Tc1, og samme er gældende, hvis hvid spiller Td1 efter Tc1+

  1. Hej Claes 🙂

   Godt at se du følger med på bloggen. Du hentyder til opgave 2, hvor jeg finder det korrekte 1…Dg5!
   Du nævner et par varianter og jeg vil gerne supplere op med et par andre varianter, der også er spændende:
   1…Dg5! 2. gxh3 Dxd2 3. De5+ Kh6!
   1…Dg5! 2. Te2 Tc1+ 3. Te1 Sf2+ 4. Kg1 De3!

   Lad mig høre, hvad du synes 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *