VM 2018 – Carlsen i nyt forsøg uden succes!

Efter et spændende 6. parti, hvor Caruana kunne have fået det fulde udbytte af et gevinstforsøg var det blevet tid for spillerne og bytte farve ved ‘halvleg’. Kort fortalt betyder det, at Carlsen skulle have hvid 2 gange i træk. Her på bloggen spurgte jeg om, hvilket første træk, som Carlsen ville vælge og hovedvægten sagde 1. d4, hvilket viste sig at holde stik.

Jeg spurgte ved samme lejlighed om, hvem der ville vinde næste parti, såfremt alle partierne ikke bliver remis. De fleste er enige om, at der kun er to mulige scenarier; Magnus Carlsen forbliver verdensmester efter de 12 partier eller vi skal i omkamp. Sidstnævnte er kommet et skridt nærmere på realiteten efter 7. runde, hvor man blev enige om remis.

Den 7. remis på stribe er faktisk et skridt tættere på en kedelig VM rekord. Tilbage i 1995 spillede Garry Kasparov og Viswanathan Anand 8 remiser i New York før det lykkedes Anand i en Sheveningen og vinde. Sevsamme Sheveningen er muligvis aktuel i 8. parti under dette VM, men det kræver en hjælpende hånd fra Caruana, der indtil nu har spillet Rossolimo varianten i Siciliansk.

Det er selvfølgelig ikke kun VM-titlen, der er på spil sammen med en anselig pengepræmie, der bliver delt 60-40 til vinderen. Skulle Caruana vinde, så vil han gå forbi Carlsen på live-listen som bedste spiller i verden – målt på ELO naturligvis. Det kan selvfølgelig være med til og øge det psykologiske pres på begge spillere, hvorfor omkamp virker naturligt. I givet fald vil præmien på 1 million euro også fordeles med 55-45 til vinderen.

Foto: www.chess.com

I 7. parti valgte spillerne og kopiere åbningen var 2. parti, hvilket selvfølgelig er interessant da denne åbning fremgik af videoen, som jeg tidligere har skrevet om herinde på bloggen. Om Carlsen har fået set brudstykker af videoen er fortsat ukendt, men én ting er sikkert – Caruana er upåvirket!

Det blev altså igen en spændende teoretisk åbning og igen med Caruana, der overraskede. Spørgsmålet er om det ikke efterhånden er blevet Carlsens tid til og overraske Caruana?

Det næste parti spilles mandag den 19. november kl. 16 dansk tid. Partiet kan følges på www.worldchess.com, www.chess24.com og den norske TV kanal NRK1 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *