VM 2018 – Alt på ét bræt – Sveshnikov varianten tæt på at afgøre VM

Det begynder og spidse til i London ved dette års VM i skak, hvor spillerne på trods af udsigten til omkamp fortsætter stimen af remiser. Partierne er gradvist blevet mere og mere intense som matchen skrider frem og begge spillere tager flere chancer end tidligere. Særligt her i 2. halvdel af matchen har mange af partierne balanceret på et knivsæg og 10. parti var ingen undtagelse.

Jeg sad på RibHouse og fulgte partiet med skakvenner fra Caïssa Gladsaxe og vi troede, at Caruana stod bedst undervejs, men Carlsen blev ved med og finde ressourcer. Særligt hans 21. træk var en fantastisk beslutning, der fuldstændig ændrede strukturen i stillingen.

Foto: www.chessbase.com

Lad os se, hvordan 10. parti udspillede sig 🙂

Med to partier tilbage af den ordinære match bliver det spændende og se om spillerne allerede mentalt tænker på omkampen eller vil forsøge og spille på gevinst med et ‘all-in’ forsøg i de sidste to partier.

De fleste mener, at Carlsen har en klar fordel i omkampen, men Caruana selv siger, at han er klar og mener det er tættere på 50 – 50. I tilfælde af omkampen i hurtigskak og lynskak ender remis, afgøres det i sudden death, hvor det kan være en stor fordel at have de sorte brikker, da remis vil betyde sort vinder.

Det næste parti spilles den 24. november 2018, hvor Carlsen har hvid og kan følges på www.worldchess.com, www.chess24.com eller på den norske TV-kanal NRK1 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *