VM 2018 – Siciliansk med et twist – Caruana med stærk forberedelse!

Der er ingen nemme gevinster og hente ved dette års VM, hvor vi inden 5. runde havde set 4 x remis. Det er normalt ikke noget, der falder i god jord hos de mange tilskuere rundt omkring på nettet. Vi har dog fået nogle fantastiske partier i de førte 4 runder og særligt 1. runde var tæt på at være en chokstart for Caruana. Med det yderste af neglene holdt Fabiano stillingen i balance og har sidenhen fået spillet sig tilbage og udlignet 2. – 4. parti forholdsvis enkelt og uden de helt store armbevægelser.

Der tegner sig efterhånden et mønster af Carlsens spil, der med sort gentager sit åbningsspil. Det blev forstærket i 5. runde, hvor Carlsen igen valgte siciliansk og Fabiano igen besvarede det med Rossolimo. Det er tydeligt, at Fabiano satser på det langt mindre spillede 3. Lb5 fremfor 3. d4 eller 3. Sc3. Det kan være for at undgå Carlsens stærke sekundant team, der blandt andet består af danske Peter Heine Nielsen.

Foto: Chess.com
Magnus Carlsen blev udfordret af Caruanas hjemmeforberedelse med 6. b4!?

Det 5. parti kom med en stor overraskelse fra Caruana:

Denne gang nåede jeg ikke og lægge runden op inden 6. runde begyndte. Der skal jo også være tid til at tage på arbejde 🙂

Det 6. parti kan som altid følges på www.worldchess.com, www.chess24.com eller den norske TV kanal NRK1. Det bliver spændende og se om Carlsen kan bryde igennem Fabianos russiske fort i 6. runde!