VM-2018 – Vil VideoGate afgøre VM til Carlsens fordel?

For et kort øjeblik holdt hele skakverdenen vejret, da en uploadet Youtube video viste Fabiano Caruanas VM-forberedelser mod Magnus Carlsen. Videoen blev uploadet inden 4. VM-parti og tiltrak sig hurtig opmærksomhed på Twitter og i de norske medier inden den blev fjernet.

Foto: Worldchess.com – Facebook
En afslappet Caruana ved muligvis ikke, at en video fra hans egen lejr har været uploadet til YouTube

De norske medier har været ude og kalde det for skakhistoriens største VM bommert, mens udenlandske kommentatorer mener, at det vil få afgørende betydning for VM-matchen. Man har ikke ønsket at kommentere på videoen i Caruanas lejr og Carlsen har efter eget udsagn ikke set den – endnu. Du kan gå et glimt af videoen herunder:

https://gph.is/2B4LYal

Videoen blev uploadet i forbindelse med ”Today in Chess” programmet, som drives af Saint Louis Chess Club. Ifølge Chess.com skulle man kunne se flere af Caruanas åbningsforberedelser til matchen, herunder Caruanas åbning med sort fra 2. parti. De fleste mener, at der var tale om en decideret fejl af Caruanas lejr, som ikke menes, at ville anvende denne slags tricks. Hvad mener du, var det en bevidst handling eller tale om decideret dumhed? Vær med i afstemningen her på siden.

Valgte Caruanas lejr bevidst og uploade videoen med hans VM-forberedelser?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Lad os komme tilbage til selve matchen og det 4. parti, hvor Carlsen denne gang forsøgte sig med 1. c4, hvilket endte ud i en engelsk åbning med et spændende minoritetsangreb på dronningefløjen.

 

Stillingen i matchen er fortsat helt lige med fire remiser på nuværende tidspunkt 🙂

Det næste parti spilles i morgen kl. 16 dansk tid og kan følges på www.worldchess.com, www.Chess24.com og den norske TV kanal NRK1 🙂