VM 2018 – Carlsen har godt fat i Caruanas hvide brikker

I det 3. VM parti skulle Fabiano Caruana forsøge og finde en løsning på de sicilianske problemer, som han fik undervejs i 1. parti. Spekulationerne var derfor mange på diverse chatfora om, hvorvidt Caruana ville forsøge og tilgå 3. parti med en lidt anden stil.
De har helt sikkert haft travlt på hviledagen i Caruanas lejr, hvor man skulle finde en opstilling, der ikke lovede Carlsen samme setup som tidligere – det var simpelthen for farligt. Det virker til, at Carlsens lejr har fokuseret på siciliansk, som det foretrukne defensive våben mod Caruanas 1. e4, hvilket er kommet som en overraskelse.

En ting er sikkert efter 3. parti – Caruana bryder ikke igennem Carlsens forsvarsrækker i Rossolimo-varianten i Siciliansk.

Foto: Chess.com – Carlsen har måske tidligt i matchen fundet løsningen til en hurtig udligning med sort.

Lad os se partiet og Carlsens nye ide med 6… Dc7.

Stillingen er fortsat helt lige med scoren 1½-1½, men det er tydeligt at det er sort, der har haft alle chancerne i de tre partier op til nu :-O

Hvis man selv ønsker at analysere partierne kan jeg anbefale, at man i dag kigger forbi www.chessbase.com, der har 25% rabat på alle deres produkter bl.a. det nye Chessbase 15, som jeg selvfølgelig selv har investeret i 🙂 Tilbuddet løber hele dagen i dag (tirsdag d. 13. november), hvilket er en fantastisk mulighed for at få et seriøst skakprogram, engine eller åbningsbog. Der er både mulighed for at købe produktet og få det tilsendt med posten eller downloade det, så du allerede kan komme i gang i dag!

Foto: https://en.chessbase.com/

Det 4. parti starter tirsdag kl. 16 dansk tid, hvor Carlsen skal forsøge og bryde stimen. Lykkedes det denne gang for hvid og få en fordel? Jeg hepper på et fedt parti 🙂
Partiet vises på det officielle site www.worldchess.com eller man kan tune ind på NRK1 på TV’et.