VM 2018 – Caruana tog initiativet med hjemmeforberedelse

Hele skakverdenen holder i øjeblikket vejret og venter i spænding på udfaldet af årtiers vildeste VM-match i skak mellem Verdensmesteren Magnus Carlsen og hans udfordrer Fabiano Caruana. Mellem partierne er verdens to bedste spillere helt almindelige mennesker, for selvom London er en fantastisk by en fredag aften med masser af natteliv, så kan det være svært og finde et spisested efter kl. 22 lokal tid og energi er livsnødvendigt efter 7 timers hårdt arbejde. Personligt kan jeg anbefale det amerikanske koncept ”Five Guys”, hvis man er i humør for en juicy burger og håndskårne french fries. Der tales tilmed om, at konceptet er på vej mod Danmark, så man altså ikke behøver tage hele vejen til London for at smage en bid af burgerhimlen. Så er det gode råd givet videre til jer andre 🙂

Til lørdagens runde havde Carlsen fundet et elegant gråt jakkesæt, mens Caruana igen havde fundet det mørkeblå sæt frem. Der er noget stilfuldt ved skak når skakspillere er pænt klædt. Det giver en ekstra dimension til spillet og viser omverdenen, at vi har og gøre med to rollemodeller, der begge kan give skak et tiltrængt image løft i fremtiden. I forvejen har Carlsen jo haft masser af succes og har været et ansigt udadtil for tøjmærket G-Star siden 2010 samtidig med, at skak er TV-hypet helt ind i de norske stuer, mens Caruana helt sikkert vil kunne få skak til og blomstre igen i USA, som under Bobby Fishers storhedstid.

Foto: www.chess.com

I 2. VM-parti skulle Carlsen med de hvide brikker forsøge og nedbryde Caruanas defensiv og mange var spændt på, hvor godt forberedt Caruana var med de sorte brikker og om fredagens parti stadig sad i kroppen hos spillerne.

Stillingen er nu 1-1 og alt er fortsat åbent. Caruana kom meget bedre med i dette parti og var godt forberedt. Omvendt trak Carlsen tidligt i håndbremsen og det var måske slet ikke en tosset ide. Det er en lang match og det tager hårdt på kroppen, hvis man skal spille 115 træk i hvert parti! Jeg vil tro, at Carlsen fortsat har en lille fordel i VM-matchen, men Caruana overraskede positivt i denne runde. Der skal helt sikkert nok komme meget mere kampskak på brættet de næste par runder og hvem ved måske vi ser en sicilianer igen snart ;-)?

Det 3. parti starter mandag kl. 16 dansk tid, hvor Caruana igen har hvid. Vil vi igen se et langt maratonparti eller gemmer spillerne på både ideer og kræfter til 2. halvdel af turneringen for at presse deres modstander? Følg med på www.worldchess.com eller tune ind på NRK1 på TV’et.

Du kan stadig nå og være med i konkurrencen her på bloggen. Det eneste du skal gøre er og skrive dit navn + e-mail, svare på 13 spørgsmål omkring VM i skak (10 om VM partierne i november) + et tiebreak spørgsmål. Du finder konkurrencen på www.eliteskak.dk/konkurrence og slutter i dag kl. 23:59. Vinderne får direkte besked efter VM er overstået.