Fangetårnet i Horsens

Der var lagt op til flere spændende opgør i 2. runde. Selv var jeg havnet et stykke nede i feltet efter mit forfærdelige nederlag i første runde. Det var derfor vigtigt at komme igen og spille tilpas kontrolleret, så jeg kunne få et maksimalt udbytte ud af 2. runde. Min modstander Allan Toftegaard Christensen spillede, som ‘fyr og flamme’ og med en utrolig præcision. De første 10-15 træk var en mesterspiller værdig og jeg kunne langsomt mærke, at et halvt point var ved at glide ud af mine hænder. Så jeg gjorde noget drastisk, jeg pseudo-ofrede en bonde! Det er muligvis ikke den korrekte formulering, han valgte selv at tage den 😉 Vi springer ind i partiet efter Allan netop har taget bonden med 19…Txb2.

Stillingen efter 19...Txb2?
Stillingen efter 19…Txb2?

Det begynder at se ret lovende ud for sort, hvis man ikke lige har fået fortsættelsen med 20. La3! og sort har reelt herefter tre muligheder Ta2, Tc2 og Tb3. Det mest håbløse er uden tvivl 20… Tc2, der taber direkte til 21. Ld1. Det ‘smarte’ 20…Ta2 er ligefrem værre, for efter 21. Txa2 Lxa2 22. Da7, så er der intet, der længere kan redde sort! Set i lyset af de varianter valgte Allan i stedet for 20…Tb3 hvorefter, der fulgte en lang tænkepause for at fange tårnet (i Horsens Statsfængsel). Jeg afsluttede partiet med 21. Dc5 Sc6 22. Lxa6 Sb8 23. Le2 Ld7 24. De3 Dc6 25. Tfc1 Dg6 26. Lc4 opg 1-0. En dejlig gevinst, men spillet kan blive meget bedre endnu 😉

Efter partiet fik jeg mulighed for at tale lidt med Tim Bjerre omkring turneringen. Det blev her tydeligt, at Horsens Lang Weekend er en anderledes turnering end andre store turneringer i Danmark. Grund-konceptet handler om at skabe en turnering, der har alle de gode elementer fra de store danske turneringer kombineret med følelsen af, at man er del af én stor skakfamilie. Sidstnævnte var tydeligt da jeg mødte op på spillestedet en halv time før 2. runde og så, at 95% af deltagerne så Tour de France, mens de sidste 5 procent enten spillede eller spiste lidt mad fra kantinen.
Jeg kunne vælge på nuværende tidspunkt at skamrose kantinen og det udsøgte udvalg af varme retter og kolde sodavand der er, men i stedet for er det kantinebestyreren Flemming, der tager min opmærksomhed. Han spiller ikke skak, men står der konsekvent, fordi han synes det er hyggeligt og kan lide atmosfæren blandt alle skakspillerne, som Tim nævner da jeg står der “alle kender Flemming” 🙂 En sjov lille historie fik jeg også med på vejen. Sidste år beklagede Peter Stuhr sig over, at der ikke var nok analysebrætter til de 140 deltagere. Det har Tim i mellemtiden gjort noget ved og, der er nu, så mange analysebrætter, at man tror man er til Politiken Cup! Det har dog ikke afholdt Peter fra igen at beklage sig til Tim – for nu var der ikke nok plads til, at han kunne finde et sted og spise sin mad :-D! Det må svært at være turneringsarrangør!

Nedenunder i den store samlede spillehal begyndte der at indtræffe flere interessante resultater. Det virkede til, at IM Jonathan Carlstedt var kommet dårligst fra åbningen mod Lars Hansen og i tidsnøden enedes man om remis. Meget overraskende og kan vise at blive afgørende for udfaldet af turneringen. Det unge talent FM Jesper Thybo er uhyggelig stærk og særligt mod titelholdere er kan efterhånden kendt/berygtet for at kunne tage point fra. Denne gang gik det udover IM Mikkel Antonsen, der ellers ligeledes er en favorit til at vinde årets turnering. Længere nede i tabellen ser man også, at IM Igor Teplyi måtte nøjes med remis mod Nicolai Kvist Brondt og det er nu kun IM Karsten Rasmussen, IM Jens Ove Fries Nielsen og IM John Arni Nilssen, der har max point af IM’erne.

Et stykke nede i tabellen bemærker man Sofie Bech Dürrfeld med 1438 i dansk rating, der udspillede Christian Matico Jepsen (1818). Hun tabte i første runde til min modstander Allan, men hertil skal det nævnes, at han blev kørt over i åbningen og var heldig. En anden spiller man bør holde øje med er formentlig Tony Lung Ca Hin, der fik remis mod en væsentlig stærkere modstander. Det var også lidt specielt så kort inden i turneringen, at for 2. runde endte 24 partier med hvid gevinst, 24 med sort og 15 remis.

Lidt stemningsbilleder fra 2. runde i analyserummet.

Jeg håber på en god sommerdag og god kamp til alle deltager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *