Mat i én

“Velkommen til fastlandet” var ordene jeg blev mødt med ved indgangen, af en af årets dommere, Martin Reib Petersen. Lettere træt efter tre timers køretur og en smule dehydreret havde jeg lige akkurat tilpas med energi til at løfte hovedet og nikke anerkendende. Jeg er bestemt kommet til fastlandet og det er faktisk første gang, at jeg spiller en turnering herovre, hvis man ser bort fra Divisionsturneringen.
I år kunne jeg ikke få Politiken Cup til at passe med det nye fuldtidsjob og sommerferien, hvor der var et overlap de to første dage i uge 30. I stedet for blev det Horsens Lang Weekend 2015, der har været afholdt en del år efterhånden. Turneringen er de sidste par år blevet en stor succes, hvilket jeg tror især skal tilskrives muligheden for at sove på spillestedet. For flottenhejmerne kan man købe sig til lidt luksus på Hotel Opus, der ligger små 3 kilometer fra spillestedet, men også det nærliggende vandrehjem har en del skakspillere boende disse dage. Derudover er der mulighed for at købe aftensmad på spillestedet, hvilket er en overdrevet luksus for dem, der ønsker en billig turnering 🙂

I år var der 129 deltagere ved start, men som første runde skred frem, så det ud til, at der var flere udeblivelser. Det er altid ærgerligt for en turnering, men jeg er sikker på, der nok skal være rettet op på det til 2. runde her om halvanden times tid.

Dagen i dag, var også dagen, hvor jeg efter mere end 12 års turneringsskak lærte en vigtig lektie – man skal komme dagen i forvejen eller bo så tæt på, at en 266 kilometers køretur ikke slår en helt omkuld.
Min medpassager virkede ellers ganske glad og spurgte undervejs om han måtte tage en time ‘på øjet’ – “naturligvis kan du ikke det…”, svarede jeg med et glimt i øjet, “…for det skal jeg” 😉

I første runde mødte jeg FM Mads Hansen fra Skanderborg Skakklub og vi springer let og elegant over åbningen, som ikke var nogen særlig stor succes. Vi kommer ind i partiet efter 27. Sf4:

Stillingen efter 27. Sf4
Stillingen efter 27. Sf4

Havde dette været en opgave, ville teksten formentlig havde været noget i stil med: “Find sorts dårligste fortsættelse”. Jeg trak 27…Lxf4 og gav nærmest i samme sekund op! Jeg overså fuldstændig matten på g7, som jeg ellers lige havde regnet ud jeg kan sagtens kunne forsvare mig imod! Af ovenstående kan jeg kun trøste mig ved det faktum, at jeg fortsat er ubesejret i under 25 træk og at Kramnik også engang er gået mat i én! det faktum, at han gjorde det mod en computer er for længst glemt. Derimod må jeg bide i det sure æble og tilskrive mig mit tredje nederlag under 30 træk på 12 år! Bestemt ikke i orden og jeg kan kun håbe, at mit spil, det ændrer sig for de næste 6 runder!

Første runde er generelt ‘bankekød’ for de lavest-ratede. Alligevel sker, der altid et par overraskelser. I år skete det på livebræt 6, hvor Rune Andersen slog en af forhåndsfavoritterne, FM Sergio Adan Bermudez. Anden runde starter klokken 17 og jeg er minsandten blevet parret med Allan Toftegaard Christensen. Han har skrevet til mig de sidste par dage på facebook og spurgt, hvad der skulle til for at komme på min “Rising Stars” liste. Jeg fortalte, at havde han skrabet 14 point sammen efter Horsens Lang Weekend 2015, Politiken Cup 2015 og K41 Weekend, så ville jeg overveje det. I stedet for vil jeg nu overveje at stikke en kæmp i hjulet på ham 😉

God kamp til alle deltagere 🙂

3 thoughts to “Mat i én”

  1. “Velkommen til fastlandet”?! Er det ikke mere normalt at benævne den region af udkantsdanmark for den “Nordgermanske blindtarm”?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *