skakblog, lynskak

Om bloggen

Velkommen til det største af mine selvrealiseringsprojekter indenfor kommunikationens kunstform – en skakblog 🙂
Jeg har altid haft en interesse i matematik, elektronik, programmering, fodbold og skak. I en tidlig alder indså jeg, at jeg aldrig ville blive verdens næste Michael Laudrup. Derfor blev den ternede fodbold skiftet ud med det ternede bræt.
Skak har fyldt det meste af mit voksne liv på både godt og ondt. Jeg har ikke altid haft tiden til og fordybe mig, så meget som min hobby har krævet. Det har ikke hjulpet, at jeg ofte har kastet mig over flere projekter end jeg har kunne overskue. Omvendt har jeg altid elsket følelsen af at skabe ‘kunst’ ved brættet. De uendelige kombinationer, som skak kan bringe frem er både skræmmende og fascinerende.

Jeg startede, som 16-årig med at spille for Hillerød Skakklub og blev hurtig engageret i bestyrelsesarbejdet i klubben, sidenhen også i Dansk Skoleskak og 8. Hovedkreds. Undervejs påtog jeg mig roller som juniortræner, webmaster og formand. Ikke alle med lige stor succes, men passionen og ideerne til og tænke ‘ud af boksen’ var altid til stede.
Mine ideer var drevet af viljen til og drive skak fremad og skabe et skakmiljø, hvor man havde lyst til at komme. Det krævede ofte en del overbevisning og lange diskussioner i de sene aftentimer, men i sidste ende gavnede det skakken.

Jeg har altid haft en holdning til de ting, der skete rundt omkring i skakverdenen. Det er igennem tiden blevet understøttet af en lyst til at lære fra mig. Kombinationen af de to ting, er derfor blevet til en skakblog 🙂

Det er et ambitiøst projekt, der optager meget af min fritid og til tider sikkert også for meget. Jeg føler dog, at tiden er inde til og give noget tilbage til et spil, der er så stor en del af min identitet.

Bloggen hedder ”Christophers Skakhjørne” af åbenlyse årsager. Den vil handle om, hvordan man bliver en bedre skakspiller og hele tiden sætter sig nye delmål. Min skakblog tilbyder dels artikler og nyheder, men også et indblik i mine egne træningsmetoder til, hvordan jeg hele tiden formår at blive en bedre skakspiller. For det er måske simpelt at lære skak, men det er svært at mestre!

Min personlige målsætning

Da jeg startede med at spille skak, var det nemt at sætte mål. Jeg ville være amtsmester for juniorer og efter en måned havde jeg sat ‘hak af’ ved den. Jeg ville vinde DM for min gruppe og blive klubmester, bymester og vinde nogle af de bedste turneringer i landet og gerne mere end én gang. Jeg har opnået det hele, men pludselig stod jeg uden en personlig målsætning og mit skakeventyr gik i stå.

Det var her jeg kom op med ideen til min skakblog og samtidig en ny målsætning om at blive FM’er (Fide mester) en skønne dag. Der er stadig langt til målet  især når man ‘kun’ har rundet de 2100 og har en koefficient på 20, så skal der fortsat en del til. Mit mål er, at jeg for hvert halve år vil stige 50 rating point 🙂
Det betyder, at der skal spilles en masse turneringer på kort tid og forhåbentlig vil min turneringserfaring kaste lidt ratingpoint af sig. Det er en ambitiøs målsætning, men jeg tror jeg har de rette forudsætninger for at kunne komme i mål 🙂

Jeg vil løbende poste indlæg om, hvad jeg træner med og hvordan så andre kan blive inspirereret til at gøre det samme – det er trods alt nemmere at løfte sammen i flok 🙂 Så uden mere snak, lad os komme ud og spille noget skak 😉

Du kan læse om mine træningsmetoder, tanker og andre blogindlæg ude på forsiden.

Eliteskak

Christopher Pedersen, København maj 2015

7 thoughts to “Om bloggen”

  1. Hej Christopher, jeg tror at vi spillede mod hinanden i Damhus i foråret, ikke også? Pæn lille blog du har, meget inspirerende!!

    Min klub i Sverige søger en mer spillere til vores hold i 2. division Sverige med spil de følgende søndage: 21/10, 11/11, 2/12, 13/1, 3/2, 10/3, 24/3 . Kamperne starter kl. 10 i forskellige byer i Skåne og der er i forvejen en anden fra Frederiksberg som er med. Så I kan tage sammen og tilbage. Vil gerne spørge om måske dig selv eller nogen anden i dit projekt vil være med og få kampe mod modstand omkring 2000 – 2200? Skriv gerne så kan jeg sende mere detaljer herom.

    M.v.h,

    1. Hej Tue,

      Velkommen til min blog 🙂

      Jeg er rigtig glad for dit spørgsmål og vil gerne være behjælpelig med at finde en tutor til dig. Du skriver intet om dit niveau og kan ikke se, at du skulle være medlem af Dansk Skak Union. Så jeg formoder, at du er begynder med ønsket om at lære at spille skak?

      Jeg ved, at min skakven David Christophersen fra Allerød Skakklub har startet et nyt projekt op for denne målgruppe. Næste gang er 6/10.

      Du kan læse mere om projektet på http://ask-skak.dk

      Ønsker du en online løsning, kan du finde mange “coaches” på f.eks. http://www.chess.com. Ofte vil det foregå på engelsk og prisen være afhængig af niveauet.

      Jeg planlægger selv og anvende et undervisningsmodul på chess.com indenfor kort tid, hvor jeg vil starte noget online undervisning for bla. begyndere. Formatet er ikke helt på plads endnu og arbejder stadig på det ‘helt rigtige’ setup.

      Håber ovenstående svar har kunne bruges.

      De bedste skakhilsner
      Christopher R. Pedersen

  2. Hej Christopher
    Hvordan lavede du din video, jeg tænker på det tekniske – programmer m.m.
    God dag
    Richard

    1. Hej Richard,

      Det var et af de sværere spørgsmål og en præcis gennemgang bliver nok lidt kringlet, men et par pointers kan jeg godt give. For at lave den omtalte video har jeg benyttet mig af følgende:

      1) http://www.livestream.com (Til selve optagelsen, anvendt den gratis version udelukkende, bemærk anvendes ‘Live’ har du kun 5 minutter, men anvendes den bare til recording har du ubegrænset)
      2) webcam (Integreret i min MacBook Pro)
      3) http://www.chess.com (Interfacet)
      4) En ‘timer’ hentet fra App Store (Betalte vidst nok 8kr, men er ikke nødvendigt)
      5) En Youtube konto (Oprettes gratis)

      Så er det ellers bare at kaste sig i krig med projektet. Første optagelse har nok taget næsten 50 forsøg for at justere på ‘optagelsesvinduet’, ‘timeren’ og størrelsen på ‘webcam’ i forhold til resten. Såfremt du ønsker at se nærmere kan vi sagtens aftale et tidspunkt, hvor jeg lige sætter dig ind i dét.

      Derudover velkommen til min blog 🙂

      De bedste hilsner
      Christopher R. Pedersen

  3. Hej
    Har du lyst til at anmelde vores nye bog “Skakspillerens bibel. Illustrerede strategier, der giver dig fordelen i spillet”?

    1. Hej Susan,

      Jeg anmelder meget gerne nye bøger 🙂

      Det kræver dog, at jeg får bogen tilsendt til min mail eller min adresse.

      Vi kan lige aftale nærmere. Jeg kan kontaktes på mobil 53 54 71 00.

      Med venlig hilsen
      Christopher R. Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *