Permalink

0

5. runde af Hillerød Byturnering 2015

I Mestergruppen stod det inden aftenens runde klart, at Bymesteren med stor sandsynlighed skulle findes mellem Peter Birk Petersen, Ib Andersen og Thomas Schou-Moldt. Selv spillede jeg mod sidstnævnte og med de sorte brikker, ønskede jeg at undgå en gentagelse af sidste års afklapsning, hvor Thomas med hvid spillede:
1. e4 c5 2. Sf3 d6 3. d4 cxd4 4. Sxd4 Sf6 5. Sc3 a6 6. a3!?
Thomas-Schou-Moldt

I stedet var det min tur til at overraske med 1. e4 a6 2. Sf3 e6 3. d4 c5 4. d5 exd5 5. exd5 Ld6!?
Thomas-Schou-Moldt-02

Jeg fik hurtigt udlignet og havde endda en lille fordel undervejs I det tidlige midtspil, men en upræcis fortsættelse gjorde, at mine brikker stod kluntet. I et forsøg på at få modspil valgte jeg, at give en fribonde på d5 til Thomas og et tårn på b7, hvorefter jeg stod tykt til tab? Et almindeligt forsvarstræk havde været tilstrækkeligt for at holde balancen, men det er jo ikke min stil 😉
En fast beslutsomhed gjorde, at jeg i min nye tabte stilling alligevel valgte at fortsætte, dels på grund af Thomas’ dårlige tid og et par upræcise træk fra hans side, gjorde at jeg kom tilbage i partiet. Det hele kulminerede i Thomas’ tidsnød, hvor jeg i følgende stilling
Thomas-Schou-Moldt-03
Spillede 46… Sxd7! og Thomas kunne ikke nå at regne komplikationerne ud og endte med at sætte dronningen indirekte i slag efter 47. Dd2 Tf1+ 48. Kc2 Tf2 0-1.
Dermed er jeg på 3/5 og en 3. plads inden de sidste 2 runder mod hhv. Michael Tandrup og Peter Birk Petersen – begge med sort.
I aftenens øvrige partier i Mestergruppen slog Peter Birk Petersen forholdsvis ubesværet Hans Endrup Jacobsen. Svend Steenstrup havde efter sin lange skakpause endnu ikke banket al rusten af og er fortsat bundprop med 0 point efter at have tabt til Michael Tandrup. I partiet mellem Ib Hother Andersen og Arne Øland troede jeg undervejs, at Arne stod bedst, men Ib vandt det og deler dermed føringen sammen med Peter Birk Petersen.

Basisgrupperne
I basis 1 er gruppen stadig forholdsvis åben, hvor både David Christophersen og Lars Erik Linderod ligger lunt i svinget inden de sidste to runder. Flemming Borg fik en remis mod netop Lars og er måske ved at finde fodfæste efter match nederlaget til Michael Warren Olsen på 5½ – ½. Flemming danner således bundprop med Frands Lavrsen, der ikke har kunne få hans pipfugl (Birds åbning) til at synge under turneringen.
I basis 2 fortsætter Orla Eilegaard Jørgensen med at imponere og har således 4½/5 og ligner en sikker vinder af en ellers meget jævnbyrdig gruppe. Henrik Holm ligger dog fortsat og lurer med 2 afbud og en direkte finale i 7. runde mellem de to bliver spændende.
I basis 3 er det Daniel Larsen, der med sin aggressive spillestil får vist sine modstandere, at han måske ikke hører til i denne gruppe. Daniel er således tæt på, at indfri sin forventede score og indkassere lidt på ratingkontoen.
En person, der allerede har indfriet sin score finder man nede i basis 4, hvor Albert Emil Lyng Petersen har 5/5 og således den eneste med maksimumpoint. Han møder i næste runde “en snu ræv” i form af Jacob Hein, men med de hvide brikker ser jeg ingen grund til, at Albert ikke kan holde Jacob fra fadet 🙂

Skriv et svar

Required fields are marked *.