Permalink

0

Momentum i Allerød EMT 2015

Vi er nu over halvvejs igennem Allerød EMT 2015 og i flere af grupperne virker det til, at favoritterne er begyndt at røre på sig og dermed lagt en vis distance til det øvrige felt 🙂

Mange af mine påstande fra sidste indlæg viste sig “at holde stik”! Reelt set er alle grupperne fortsat åbne, hvor kun få spillere ikke længere kan vinde deres respektive grupper!

Inden turneringen havde flere af turneringens deltagere stemplet mig, som én af to favoritter til at vinde Mestergruppe 2. Der blev tilmed talt om, at duellen mellem Per Sørensen og jeg kunne blive udslagsgivende for et muligt kandidatresultat :-O

Inden partiet havde jeg scoret 2/2 mod henholdsvis Ejgild Nielsen og John Einar Kiewe. Derimod havde Per Sørensen 0/2 efter at have tabt til Henrik Mortensen og selvsamme Ejgild Nielsen. Så den eneste, der reelt skulle kæmpe om et kandidatresultat (der i M2 kræver 5/5!) ville være mig. Lodtrækningen var ikke ønskeværdig, hvor jeg med sort ville være pisket til at vinde.

Det er ikke første gang, at jeg møder Per Sørensen og jeg har et lille plus på kontoen, hvis jeg mindes korrekt. Et af vores partier kom således også i Skakbladet, hvor jeg vandt 😉
Jeg havde forberedt mig på Najdorf, men blev alligevel overrasket over g3-varianten.

Per Sørensen – Christopher Pedersen
1. e4 c5 2. Sf3 d6 3. d4 cxd4 4. Sxd4 Sf6 5. Sc3 a6 6. g3!?
Tilbage i “Skakbladet” spillede han 6. Lc4 og partiet blev ultraskarpt. Jeg havde ingen intention om at spille ligeså aggressivt, for jeg skulle ikke risikere, at han fik et stærkt angreb ned langs h1-a8 diagonalen.
6…e6 7. Lg2 Le7 8. 0-0 Dc7 9. Te1 0-0 10. a4 Sc6!

Stillingen efter 10... Sc6!

Stillingen efter 10… Sc6!

Det virker ikke at spille 10…b6 11. e5! og jeg ville tabe materiale. I stedet for er 10…Sc6 stærkt for det forhindrer midlertidig a5-trækket og skaber lidt balance inde i centrum, mens det følger en form for “standard” ide.

11. Lxc6 bxc6 12. a5 har man sagt ‘a’ må man også sige ‘b’. 12…Sd7 13. Le3 Tb8 14. b3 c5 og jeg har fået en super god solid stilling, hvor jeg har neutraliseret hvids spil!

Vi hopper nu ind i partiet, hvor Per har åbnet centrum i forsøget på at skabe lidt rusk i en ellers lige stilling. Den gamle Christopher havde her selv fundet gennembruddet, men når man ved, at modstanderen er tvunget til at spille på gevinst, så kan man godt sætte en strategi efter det. Vi kommer ind i partiet efter 30…De7, der sætter en “fælde” op.

30...De7 og intet er, som det ser ud til!

30…De7 og intet er, som det ser ud til!

Her aner Per ikke uråd og fortsætter med 31. De4 Lb2! 32. Ted1 Txd3 33. Txd3 Td8 34. Txd8+ Dxd8 35. Da8? Dxa8 36. Sxa8 Lxe5! her troede Per, at jeg skulle spille 36…Lc3 og det er remis, men det direkte slag på e5 er udslagsgivende og vinder nemt. Resten er blot teknik herfra og selvom Per sprællede næsten 30 træk mere var min teknik i orden. Dermed blev jeg sidst færdig og det sker ikke tit! 🙂

Dermed virker det til, at mit momentum for en kort stund er tilbage og spørgsmålet er om, at jeg kan fortsætte med at ride på bølgen og få et kandidatresultat i hus.

Særligt næste runde bliver ‘make-it-or-break-it’, hvor jeg møder Henrik Mortensen, men jeg er optimistisk og med de hvide brikker er jeg klar til at søge det fulde udbytte!

Jeg har opdateret tallene for, hvem jeg mener vinder de forskellige grupper:

Analyse: Gruppen er fortsat helt åben, men Tommy og Jan M. er fortsat mine favoritter med Paul i baghånden.

Analyse: Topopgøret mellem Christopher og Henrik i 4. runde afgører gruppen.

Analyse: Min personlige favorit er fortsat Lars.

Analyse: Efter Søren vandt opgøret mod Albert kan, der kun være én vinder af gruppen.

Analyse: Morten vinder gruppen og Orla kommer på tavlen i de sidste to runder.

Analyse: Svend vandt over Henrik og har sådan set afgjort gruppen, herfra er der tale om formaliteter.

Analyse: Jeg tror fortsat på Arne er ham man skal satse sine penge på.

Skriv et svar

Required fields are marked *.