Permalink

3

Fars dag og skakkens grundlove

Så blev det Fars dag og efter en hyggelig tur på legepladsen med is, sjov og ballade i nævnte rækkefølge er knægten lagt i seng og der blev tid til lidt hygge.
Jeg fandt et par bøger frem:

Dagens svære valg?

Dagens svære valg?

Det var egentlig slet ikke et svært valg – jeg tog bogen på venstrefløjen. Det bliver vidst den eneste gang denne måned, at jeg kommer til at tage det valg 😉
For mange et chokerende valg og det er netop det chokerende valg mit indlæg handler om i dag. Nærmere bestemt stillingen, der fremkommer efter 1. Sf3 d5 2. c4 d4 3. b4 g5

Det chokerende træk 3... g5?!

Det chokerende træk 3… g5?!

Dagens indlæg er på ingen måder en kopi/afskrift af det du måtte finde i Yearbook 114. Derimod et indlæg om skakkens grundlove. Jeg har netop investeret i Chessbase 13 og Houdini 4 Pro – så er jeg ligesom dækket ind 🙂 Begge dele kræver en forholdsvis ny computer for at køre optimalt. Tilgengæld er der kommet en masse nye features i Chessbase 13 der gør, at man kan analysere mere i dybden end tidligere. Computere og dertilhørende analyseprogrammer er efterhånden blevet så stærke, at mange er begyndt at eksperimentere med ualmindelige træk for at forvirre skakprogrammer, skakspillere og formentlig dem selv 😛

Jeg er selv for nylig begyndt at eksperimentere, fordi skak skal være sjovt. Senest er jeg begyndt, at spille 1. d4 b5 eller 1. Sf3 b5 og ofte med fine stillinger til følge. I Hillerød Byturnering valgte jeg mod Thomas Schou-Moldt at eksperimentere med 1. e4 a6 2. d4 e6. I sidste runde af Hillerød Byturnering var jeg tilmed ved at lave et yderst chokerende træk. 1. Sf3 b5 2. g3 Lb7 3. Lg2 g5?!.

Mand eller mus?

Mand eller mus?

Jeg valgte dog i stedet det mere forsigtige 3…Sf6. Er det så langt ude vi er nået i håbet om at komme ud af modstanderens åbningsforberedelser. En mulig fortsættelse ville være 4. O-O g4 5. Nd4 Bxg2 6. Kxg2 Nc6 7. Nxb5 Bg7 8.N1c3 a6 9. Na3 h5

En ny gambit?

En ny gambit?

Så mit spørgsmål er, hvorvidt vi kan forvente, at alle skakspillets grundlove begynder at ophæves grundet stærke skakprogrammer?
Derudover er jeg nysgerrig – hvad er den mærkeligste forberedelse I har mødt ved brættet?

Til alle fædre derude vil jeg gerne ønske Jer en glædelig Fars Dag 🙂

Skriv et svar

Required fields are marked *.


3 Comments

  1. Bernhard W. Sørensen 7. juni 2015 at 3:46 Reply

    Synes ikke politik hører hjemme i en skakblog, men det er dit eget valg. Vi elsker alle skak, men det bør ikke distrahere.

    • Christopher Pedersen 7. juni 2015 at 18:59 Reply

      Nu er jeg ikke den store politiker, sikkert heller ikke den største skakspiller i hverken bredde eller spillestykke. Alle virker så oprørte og fjendske når debatten kører. Jeg holder mig så vidt mulig udenfor, men på grundlovsdag, fars dag og markeringen af 100 års dagen for kvindernes stemmeret, må man have lov til at lave lidt sjov med det hele 🙂 Af samme grund fandt jeg et par bøger. Den ene symboliserer det “nye”. Den anden det vi alle inderst inde ønsker os. Der er masser af skjult symbolik i billedet, man skal bare finde det først 🙂 hav en god aften Bernhard og er glad for at se også du sidder med på sidelinjen 🙂

    • Synes ærligt talt, at det er en totalt harmløs kommentar. Kan ikke se noget galt i at fortælle om sine præferencer. Vi skal også passe på ikke at blive for politisk korrekte…