Permalink

0

Lynskak og høj cigarføring

En af sæsonens højdepunkter udspillede sig i går i Hillerød Skakklub, hvor 22 deltagere kæmpede om lynmesterskabet. På vej derop havde jeg vores nye medlem Niels-Peter med i bilen. Han havde været hurtig til at tage imod mit tilbud om at kunne køre med til Hillerød og spille lidt lynskak forud for Københavns-mesterskabet på fredag 🙂

Da vi ankommer møder vi endnu et nyt ansigt, Sandi Stojanovski, der er en dygtig lynhaj, så allerede inden vi trådte ind i klublokalerne var, der lagt op til hård kamp om titlen. Jeg mindes aldrig, at have set så mange stærke spillere på en ‘almindelig’ klubaften. Favoritten Martin Percivaldi, sidte års vinder Ib, lynhajerne Sandi og Øsse og Torben Sørensen, der havde fundet tid til at være med. Jeg sætter mig og spiller et enkelt parti mod Micki Christoffersen og vinder forholdsvis hurtigt hans dronning. På sidelinjen står NP og ryster lidt på hovedet og mener, at jeg da lige skal ‘battes’ i netop dén variant!

Det fik han jo ikke meget ud af, men var alligevel meget begejstret for hans ‘ide’. Jeg korrigerede lynhurtigt mit åbnings-repertoire med mobiltelefonen i hånden og ville nok bare spille 5. Lxf7+ Ke7 6. d3 næste gang.

Runderne blev lagt og jeg kom minsandten i gruppe med NP og Øsse. Av, for det betød, at jeg med stor sandsynlighed skulle kæmpe med NP om 2. pladsen i gruppen. Det gik desværre ikke, som jeg havde håbet og min meget simple remisstilling mod NP blev omsat til et smertefuldt nederlag, der betød, at jeg ikke kom til at spille i finalegruppe A. Det gjorde flere af gulddrengene derimod. Martin Percivaldi, Hasso Shütze, Jens Østergaard, Sandi Stojanovski, Ib Hother Andersen og Niels-Peter Nielsen. Her viste Martin sublimt spil og vandt med 4½ point foran Jens med 3½ og Sandi med 3 point.

I finalegruppe B kæmpede jeg om 1. pladsen mod Torben Sørensen. Det blev et spændende parti:

Det skulle vise sig, at vi endte á point og måtte ud i et sudden-death for at finde vinderen af gruppen. Torben trak de sorte brikker og jeg var derfor pisket til at skulle vinde med hvid. Jeg tror, at Torben var blevet skræmt af åbningsspillet fra før og afveg med 1. e4 a5? 2. d4 b6!? men overså en taktisk finesse i midtspillet, der kostede en officer og dermed partiet. Så jeg vandt trods alt en gruppe også selvom det var den forkerte!

I finalegruppe C, gjorde Frands Lavrsen rent bord med Markus Baadsgaard lige i hælene.

Alt i alt en fantastisk lynturnering og virkelig udfordrende med så mange stærke spillere. Forhåbentlig er det en tendens vi begynder at se mere i klubben og, der kan være med til at løfte kvaliteten og bredden på vores klubaftener.

Skriv et svar

Required fields are marked *.