Permalink

0

6. runde af Hillerød Byturnering 2015

Dagen i går er en af de dage, man bare ønsker at glemme! Jeg kom ca. 5 minutter for sent til partiet og hilste pænt på Michael Tandrup. Jeg ved ikke om, Michael havde set mit blogindlæg, men han afveg allerede i første træk og spillede 1.Sf3. Det så jeg som lidt af en foræring og spillede uden at tøve 1…b5. Herefter fulgte hurtigt et par standardtræk fra begge sider.

2. g3 Lb7 3. Lg2 Sf6 4. d4 e6 5. 0-0 c5 6. c3 a5 7. a4 b4 8. cxb4 cxb4 9. b3 d5!? 

pos36

Set i bakspejlet af gårsdagens parti er det måske for tidligt at lukke stillingen, men blev fristet af en dårlig springer på b1, der aldrig får en fremtid! Herefter sker, der forholdsvis mange afbytninger og vi får følgende stilling

pos37

Her troede jeg, at jeg havde set en gevinst og efter lidt overvejelse spillede jeg 43…. Lxh4?? 44. gxh4 Sxh4 45. Ld2 Sf5 46. Sg3! Sd6 47. Se2 og selvom jeg prøvede at fuske mig til en remis og komplicerede stillingen var, der intet og gøre. Super ærgeligt og fuldstændig unødvendigt nederlag, når jeg havde en klokkeklar remis. Mit “dræber”-instinkt tog over og jeg glemte helt, at en remis havde været et fint resultat. Ærgeligt nederlag, der betyder, at jeg skal vinde i sidste runde over Peter Birk Petersen for ikke at tabe rating!

Jeg gik ind i det tilstødende analyserum, for lige at få lidt luft. Her sad politikeren (har han virkelig tid til det 😀 ) mod en af vores nye stjerner i Hillerød Skakklub – Kenny. Læs længere nede, hvordan det parti gik.

tv. Peter Langer & th. Kenny Bagge

tv. Peter Langer & th. Kenny Bagge

Derudover fandt jeg et par andre nydelige herrer:

tv. Mikael Ramkilde & th. Frands Lavrsen

tv. Mikael Ramkilde & th. Frands Lavrsen

Der var tid til lidt hyggesnak for inden ved siden af var et sandt topopgør i gang. Thomas Schou-Moldt mod Ib Hother Andersen. De spillede de sidste 20-25 træk med 1-2 minutter på klokken (tillægstid på 30 sek pr træk). Det bølgede frem og tilbage indtil bønderne på dronningefløjen blev byttet, hvorefter det så ud til, at Thomas var på hælene, men det var nok aldrig udover remisgrænsen og det blev også resultatet. Peter Birk Petersen slog, som forventet fristes man til at sige, Svend Steenstrup. Peter Birk ligger dermed alene i spidsen inden sidste runde, hvor jeg har sort imod ham. Svend ligger derimod på en tung sidsteplads, men vi kan jo håbe, at han får point i enten hans udsatte parti mod Hans Endrup Jacobsen eller i sidste runde. De to kombattanter Hans Endrup og Arne Øland, var vidst for dem selv et prestigeopgør. Der blev i hvert fald ikke givet ved dørene! Hans fik dog hurtig en fordelagtig stilling, hvor en solid fribonde gjorde det svært for Arne og han måtte til sidst ned. Arne har heldigvis ligeledes et udsat parti plus syvende runde til at forbedre sin score og undgå at tabe rating.

Basisgrupperne

Hokus pokus, David Christophersen er i fokus! Det skyldes, at han vandt et flot parti over Morten Kühn 🙂 Det har ikke været Mortens turnering, men han kommer helt sikkert snart igen! Det ser rigtig godt ud for David inden sidste runde, hvor kun Lars Linderod kan nå op.

I basisgruppe 2 tabte Orla Jørgensen til Ramus Petersen, hvilket betyder, at Henrik Holm kan tage en udelt førsteplads, hvis han vinder sit udsatte parti og i sidste runde – jeg krydser fingre 🙂

I basisgruppe 3 blev, der kun spillet et enkelt parti, hvor Carl Henrik Hviid vandt over Jan Pedersen. Her er der så mange afbud, at intet er afgjort!

I basisgruppe 4 fortsætter Albert ufortrødent. Denne gang gik det udover Jacob Hein. Albert kan derfor spille med selvtillid i sidste runde da han allerede har vundet gruppen. En 7/7 score vil være rigtig imponerende 🙂 Selv har jeg kun gjort det to gange, hvor første gang var til DM 2004 og anden gang i Divisionsturneringen. Se partierne fra DM 2004 under mit “Skak-CV”

Et andet talent man bør bemærke i denne gruppe er Micki Christoffersen, der vandt over stærke Arne Feldung 🙂 Jeg glæder mig til at følge Micki i sidste runde.

Hvordan gik det så dem fra analyserummet? Jo, Mikael vandt et flot parti over Frands, mens Peter Langer ikke kunne bryde igennem Kennys stilling og måtte nøjes med en remis.

Skriv et svar

Required fields are marked *.