Permalink

0

XCO: Bølgerne går højt i Helsingør

De der har fulgt med på min blog den seneste uges tid er næppe i tvivl om, at årets største skakturnering bliver spillet på Konventum i Helsingør. De fleste ved nok også, at den er velbesøgt af hele Norden og særligt de norske skakspillere tager gerne turen til Danmark for at blande lysten til at spille skak med muligheden for at lege turist.

Helsingør by har en stor gågade med fine butikker, der strækker sig ned gennem de mange gader og stræder. Om aftenen åbner byen op for de mange svenskere, der valfarter til Club Retro, for at feste til de lyse morgentimer. Selvsamme svenskere kan på turen hjem se, hvordan solens stråler rammer Kronborg Slot, hvor Holger Danske fortsat sover(!). Herfra kan man stå og nyde udsigten over Øresund, hvor bølgerne til tider går højt 🙂

I 8. runde af Xtracon Chess Open spidsede det endnu engang til og mange af partierne finder fortsat en vinder. Et overblik fra turneringen vidner om, at der fortsat bliver spillet kampskak både i toppen af tabellen, men også bunden kæmper om pointene.

På topbrættet havde de ikke ikke læst den statistik, for partiet mellem GM Amin og GM Dreev endte hurtig remis. Det gjorde sig ligeledes gældende for bord 2 og bord 3. Det betød, at mange af spillerne, der inden runden lå på 5½ med sejr kunne hoppe langt op i tabellen.

Verdensstjernen GM Alexei Shirov tog imod koryfæet GM Jan Timman. Det blev en Bogo-indisk, hvor GM Timman havde en svag bonde på b6 tidligt i partiet og efter 18…Ta4 ser GM Shirov en fantastisk mulighed, der viser stor taktisk indsigt.

Her kom 19. Tfc1 h6 20. h3 f5 21.Se5 d6 22. c5! og partiet er slut. Målet er ikke e6, men b6(!) en flot afslutning af GM Shirov og han er med helt fremme i feltet et halvt point efter den førende GM Amin.

I samme pulje ligger håbet om en dansk topplacering også gemt efter GM Allan Stig Rasmussen spillede et flot parti mod GM Fressinet og Allan har nu scoret 2/2 mod de to øverst-ratede i turneringen – imponerende! 🙂

Vores Danmarksmester GM Mads Andersen spillede en kontrolleret indsats mod FM Jakob Aabling-Thomsen og endte i noget, der lignede et svært slutspil, men GM Andersen havde styr på den hvide konge og konverterede stensikkert til et fulgt point.

Realistisk set så skal vi nok finde vinderen blandt spillerne med mindst 6 point og nærmere 6½ point på nuværende tidspunkt. Jeg havde i mit sidste indlæg lovet et par stemningsbilleder fra min aften i Helsingør.

God dag til alle deltagerne og husk solcreme 😉

Skriv et svar

Required fields are marked *.