Permalink

0

XCO: GM Amin alene i front

Det begynder at snævre til i toppen, hvor flere spillere kæmper for turneringssejren. Særligt de 27 stormestre er her i sidste del af turneringen begyndt at trække fra resten af feltet. Jeg vil gerne være hurtig ude og spå, at turneringsvinderen skal findes blandt dem. Flere af dem er begyndt at finde turneringsformen og partierne virker meget intensive, med dybe forberedelser og interessante ideer. På bord 1 sad GM Bassem Amin efter gårsdagens flotte springerslutspil og tog imod GM Sebastien Mazé. Det blev en teoriduel i en symmetrisk firspringervariant, hvor vi hopper ind efter hvid netop har spillet 10. Kh1.

Her fandt GM Amin trækket 10…d5!?, der må have været en hjemmeforberedelse. Det virker lidt usundt, men åbner d-linjen for et fremtidigt sort tårn på a8. Efter trækkene 11. h3 Sxg3+ 12. fxg3 dxe4 13. hxg4 exf3 14. Dxf3 opstod en lidt speciel stilling, hvor hvid(!) har en tripel-isoleret bonde.

Det kan næppe have været GM Maze’s ide og selvom stillingen er materielt lige, så har man en følelse af, at sort har godt fat i den hvide stilling. Ligesom i partiet mod IM Zude, så får han sluppet taget forholdsvis hurtigt og efter 22. d4 virkede det til, at GM Mazé er kommet ovenpå igen. Uheldigvis har sort et trick i ærmet og med trækket 22…g6!, så er det hele igen vendt til GM Amins fordel. Ideen er, at den hvide dronning mangler felter på h-filen og hvid er nødt til at afgive materiale for at forhindre matten. Så GM Mazé resignerede kort tid efter. Dermed er GM Amin alene i front efter 7. runde med 6½ point efterfulgt af 3 spillere med 6 point og en bunke af spillere sammen med top 3 på 5½ point.

Bedste danskere er GM Mads Andersen og GM Allan Stig Rasmussen, der begge havde en god dag på ‘kontoret’ mod henholdsvis GM Alexei Shirov og FM Stephan Buchal. De er begge med fremme med 5½ point. Derimod tabte GM Lars Schandorff til GM Dreev og med 5 point tror jeg ikke længere han er med i kampen om turneringssejren.

Selvsamme GM Schandorff mødte jeg udenfor Konventum i går aftes på vej ind til foredraget med GM Boris Gelfand og GM Jacob Aagard. Her fik man en god portion indsigt i GM Gelfand, som person og hans tanker når han blev præsenteret for en ‘opgave’. Størstedelen af kommentatorrummet var fyldt op og publikum engageret i de mange varianter og spændende stillinger. Efter foredraget fik vi udleveret bogen “Dynamic Decision Making in Chess” og med to signaturer og mit navn i bogen, glæder jeg mig til at komme i gang med lidt ekstra sommertræning 🙂

Jeg fik taget en masse billeder i går og de vil komme med i næste indlæg.

God dag til alle deltagere 🙂

Skriv et svar

Required fields are marked *.