Permalink

2

XCO: GM-klask stod på rundens menukort

Så blev der for alvor sat gang i årets udgave af Xtracon Chess Open, hvor den danske stormester GM Allan Stig Rasmussen sad overfor GM Zuniga, der op til dagens runde, har spillet meget overbevisende 🙂

De tidlige GM-møder er normalt ikke sindsoprivende – begge spillere vil ikke noget og man enes hurtigt om en pølse-remis. Det er i hvert fald den opfattelse man får, når man ser tilbage i historiebøgerne. Selvsamme historiebøger fra www.ksu.dk er efter turneringen har skiftet navn(!) ikke længere tilgængelige. Ellers er der måske en kvik læser, der kan fortælle mig hvor? (red. Thomas Larsen fra Frederikssund Skakklub oplyser i en kommentar til indlægget, at det har været bevidst for, at få den nye hjemmeside op og køre, de gamle sider vil således blive tilgængenlige på et senere tidspunkt) Der må sidde en IT-mand med røde ører derude! Personligt synes jeg det er sjovt at gemme de gamle parringer, resultater og placeringer, men jeg er nok også lidt old-school. Jeg står i hvert fald ikke med min telefon i fuld offentlighed og råber “Jeg fangede Pikachu!” efterfulgt af et “WUHUU” 😀

Jeg holder ferie de her dage og en kombination af en indelukket lejlighed og det varme vejr blev for meget. Så afsted til svømmehallen. En hyggelig tur, der desværre endte med jeg slog min fod ret slemt. Så jeg supplerede med en tur til skadestuen for bare at konstatere, at foden var der endnu og den var hverken brækket eller forstuvet 🙂

Tilbage til skakken. Jeg skulle lige have lidt ondt af mig selv og min dårlige fod!

De to stormestre på bord 1 havde i den grad glemt alt om ‘kutymen’ til dagens runde.

Her efter 4. runde, er der noget overraskende kun 6 spillere tilbage med maksimum. Det er GM Andrey Vovk, GM Simen Agdestein, GM Hjorvar Steinn Gretarsson, GM Vladimir Burmakin, GM Allan Stig Rasmussen og IM Erik Zude. Derudover følger en stor gruppe af spillere på 3½ point. Selv har jeg har haft fornøjelsen af at spille mod IM’eren Dr. Erik Zude ved en tidligere udgave af Politiken Cup og det bliver derfor spændende at følge ham 🙂

Flere af topspillerne har i de indledende 4 runder allerede afgivet ½-1 point. Der er dermed lagt op til en meget jævnbyrdig turnering og selvom det fortsat er noget tidligt og spå om én samlet vinder af turneringen, så ville det jo være fantastisk, hvis vi kunne få en dansk vinder af turneringen i år.

God sommer til alle 🙂

Skriv et svar

Required fields are marked *.


2 Comments

 1. Jeg kan oplyse at der ikke er nogen IT-mand med røde ører i turneringsorganisationen. Det er helt overlagt at historik-siderne pt. ikke virker. Det var desværre nødvendigt for at lave den nye hjemmeside. Historiksiderne vil blive synlige igen på et senere tidspunkt. Jeg håber at du vil inkludere dette i næste indlæg. 🙂

  • Christopher Pedersen 26. juli 2016 at 9:57 Reply

   Hej Thomas,

   Det glæder mig og høre 🙂

   Jeg skal naturligvis tage det med i mit næste indlæg og ligeledes rette det gamle til.

   De bedste sommerhilsner herfra!